• bevalling

Wanneer bellen?

Wanneer moet ik bellen?

Vanaf de 37e week mag je thuis of in het ziekenhuis bevallen onder leiding van de verloskundige. Wanneer de bevalling zich aandient is het van belang dat je op een aantal dingen let. Namelijk de regelmaat van de weeën, vruchtwater en bloedverlies. Het is prettig als je wat over deze zaken kunt vertellen wanneer je ons belt. Wij zullen dit op het spreekuur vanaf de 36e week ook aan je uitleggen en voor jou de persoonlijke adviezen meegeven. Als er speciale wensen zijn omtrent de bevalling, deel deze dan met ons. Zo kunnen wij hier rekening mee houden wanneer het zover is.

Richtlijnen

Hieronder volgen een aantal richtlijnen wanneer je de verloskundige moet/ kan bellen:
Weeën beginnen vaak onregelmatig. Bel ons als ze ongeveer een uur regelmatig om de 5 minuten achter elkaar komen. Twijfel je al eerder, bel ons gerust!

  • Als de vliezen breken willen wij dit graag van je weten. Ook wanneer dit 's nachts is!
  • Als de vliezen breken en het hoofdje is nog niet ingedaald, ga dan liggen en bel ons direct. Wanneer je niet thuis bent, ga dan eerst naar huis en ga daar liggen. Bel ons natuurlijk meteen.
  • Bij het ontsluiten van de baarmoedermond kan er iets bloedverlies optreden. Dit is normaal. Is het bloedverlies echter aan de ruime kant (blijft het doordruppelen als een menstruatie) neem dan contact met ons op.
  • Neem altijd contact met ons op als je de baby minder dan normaal of helemaal niet meer voelt bewegen. En....uiteraard als je je zorgen maakt, bel ons dan!!
  • Het bovenstaande beladvies hoeft echter niet voor iedereen te gelden. Wanneer er bijzonderheden zijn bij bijvoorbeeld de vorige bevalling(en), kan het zijn dat je een ander beladvies meekrijgt. Houdt hier rekening mee bij het lezen van het bovenstaande.

Built with HTML5 and CSS3 | Copyright © 2018-2019 BringMeOnline